Scooter Experience bij Dive Company

Het eerste wat mij opviel toen we bij ‘t Blauwe Meer
het duikcentrum van Dive Company binnen liepen
waren de twee enorme palmbomen.

 

Het eerste wat mij opviel toen we bij ‘t Blauwe Meer het duikcentrum van Dive Company binnen liepen waren de twee enorme palmbomen. Op het deels overdekte terras met uitzicht over het water zorgen deze palmbomen voor een vakantiegevoel. En dat wil je hebben. Zelfs als het regent kun je hier droog met je duikmateriaal bezig zijn en dat is aangenaam. Zeker voor technische duikers die vaak nog wat tijd nodig hebben voordat hun materiaal klaar is om mee te duiken.

George Berkien, Wim Olsthoorn, Hans Langelaan en ik zijn bij Dive Company voor de Scooter Experience Day, die georganiseerd wordt door Neno Peschl. Na een kopje koffie krijgen we eerst een rondleiding door het hele duikcentrum met tekst en uitleg. Grotduikers willen onder water vooral weten wat er na de volgende bocht komt en dat vertaald zich boven water in “wat heb je hier en wat zit er achter die deur?”In de instructie ruimte staan een tiental tafeltjes klaar met daarop de neus en schacht van een Bonex scooter. De scooters zelf halen we uit een andere ruimte waar ze aan de laders hangen. Ze zijn genummerd omdat er van elk type scooter meerdere exemplaren zijn en elke scooter heeft zijn eigen neus en schacht. We zoeken de juiste tafel bij de scooter.
Neno begint zijn uitleg bij de kleinste van de drie, de Ecos. Daarna volgt de Reference en dan natuurlijk de Discovery.Deze laatste twee zijn er zowel in de standaard als in de RS uitvoering. De RS is nog weer iets sneller dan de standaard uitvoering. We meten de capaciteit van de batterij en vullen dit in op het scooter formulier wat voor elke scooter voor elke duik wordt ingevuld. Na de instructieochtend zijn we helemaal op de hoogte van de werking van de Bonex scooters. We zijn onder de indruk van de technische uitvoering en over welke aspecten is nagedacht. Maar wat wij ook willen weten is; hoe doen ze het nou onder water!We maken kennis met Daan en Nicolette die ons wegwijs maken in ’t Blauwe Meer. Het water boven de thermocline is helder maar daaronder is het echt kraakhelder. Er zijn diverse grote platforms waar vandaan een scooter parcours begint. Dit parcours is belijnd met een dik koord en stuurt je langs diverse leuke objecten. Wat dan? Ga zelf maar kijken! De opzet is ideaal omdat je vanaf het startplatform een hele ronde kunt gaan varen en daarna kom je weer boven voor overleg, scooterruil en de nodige info. Nadat we hadden laten zien dat we wel al “iets” met scooters hadden gedaan zijn we los gelaten. Zodoende hebben we naar hartenlust kunnen varen met alle type Bonex scooters. De Reference en de Discovery zijn favoriet. De Reference is erg wendbaar en snel. De Discovery ligt stabiel in het water en gaat hard, vooral de RS. Tanden goed op de bijtnokjes vooral in de bochten. Alle scooters zijn zeer gebruiksvriendelijk en het handvat is ook linkshandig goed te bedienen. Nog een ronde. En nog een. En dan is het tijd om te stoppen.

Weer boven meten we de batterijen opnieuw om te zien wat er nu verbruikt is. Bijna niets dus. Ook het luchtverbruik ligt laag als je niet hoeft te zwemmen. De meeste energie is waarschijnlijk door ons lichaam verbruikt en daarom krijgen we een kop soep. En een kalender en foldermateriaal en info over het duikcentrum en een topo van de plas. Een goed gevoel hadden we al. We maken nog een foto vooral voor degenen die er niet bij waren zodat jullie weten wat je nog kunt gaan doen deze zomer.De Scooter Experience is buitengewoon interessant voor duikers die kennis willen maken met Bonex scooters zodat ze een goede beoordeling kunnen maken in hun scooterkeuze.

Voor meer informatie

Dive Company

Bonex Scooters

Content Management Powered by CuteNews