Side Mounted duiken bij Dive Company

Het is precies 12 minuten van onze oprit tot aan de slagboom van de Kempervennen.

 

Het is precies 12 minuten van onze oprit tot aan de slagboom van de Kempervennen. In deze prachtige bosrijke omgeving is Dive Company gevestigd. Hier werkt Jeroen en wij gaan in het zwembad onze nieuwe side-mounted harnassen uitproberen. Op maandagochtend tussen 8.00 en 10.00 is het zwembad voor ons alleen. Althans het buitenbad want het binnenbad wordt schoongemaakt. Zelfs op dit vroege tijdstip is er al veel activiteit rond het bad. De planten worden gesproeid en er is een schoonmaakploeg aan de gang. Maar waar wij het water ingaan is verder niemand zodat we in alle rust van alles uit kunnen proberen. Het water is 30 graden en dat is heerlijk. Bovendien zit er nauwelijks of geen chloor in het bad en ook dat is aangenaam.Jeroen heeft een Razor en ik een Nomad. Alle banden zijn nog te lang en worden ingekort waar het kan. We houden er rekening mee dat we zowel in neopreen als met een droogpak willen sidemounten. Jeroen had een schroefje over en weet nu waar dat in had gemoeten. Ik heb een alu met 200 bar en een met 100 bar. Daardoor hangen de flessen ongelijk.Door de grote boldsnaps die relatief laag op de fles zitten ( stage gebruik ) ontstaat er een afstand die veel te groot is, tussen de inklipring en de fles. Dit zetten we op het lijstje van “aan te passen materiaal”. De D-ringen op de schouderbanden kunnen een stukje hoger waardoor het geheel strakker komt te zitten. Jeroen mag hier en daar wat elastiek inkorten en zo komen we aan een hele lijst met verbeterpunten. Het bad is ideaal. Het is ondiep en je kunt overal gaan staan voor overleg. De ander ziet vaak beter wat je kunt verbeteren dan dat je dat zelf kunt. Jeroen ontdekt dat de reflekterende ringen die om de lampen zitten uitstekend werken als spiegel.Als je haar maar goed zit. Hierin kun je naar je eigen configuratie kijken en waar nodig aanpassen. We maken een rondje door de jacuzzi. Sidemounted tussen de bellen door, heerlijk.Ter afsluiting gaan we kijken in het tropisch aquarium. Dit is een bad met onder water een aquarium langs de randen met raampjes ervoor. Allerlei gekleurde tropische vissen ( biologie is niet mijn sterkste punt ) doen me denken aan de Rode zee en Bonaire. Lang geleden zeg….
Zelfs een haaitje zwemt er rond en Nemo zelf natuurlijk. We gaan onder de douche en terug naar Dive Company.

Het terras van de duikschool is zonovergoten en daar drinken we een kopje thee. Met koekje. Vanaf het terras kijk je uit over het water van de Kempervennen, omrand met bos. Het is een buitengewoon mooie plek om te vertoeven. Er peddelt een waterfiets in de vorm van een enorme witte zwaan aan de rechterkant van de lijn. Aan de rechterkant van de lijn mogen de ander badgasten, aan de linkerkant is het hele gebied voor duikers. Neno vraagt of ik Big Mama al ooit gezien heb. Dit is de grootste zoetwatervis ter wereld. Een meerval van twee meter die al jarenlang op het huisrif zit.Nee, die heb ik nog nooit gezien. Dan moet er dus gedoken worden! Neno belooft dat het water toch zeker 14 graden is en Jeroen en ik trekken onze pakken weer aan. Dat wil zeggen, ik stap in mijn natte natpak en Jeroen neemt een droge uit de duizend en 1 pakken die er op de duikbasis hangen. Sjezus wat een hoop duikmateriaal is er beschikbaar voor cursisten.
Er is trouwens ook een aparte omkleedruimte voor dames en heren, er zijn spoelbakken voor je materiaal en er is een makkelijke inloop gemaakt naar de plas zelf. Gaatie weer. We doen een rondje om te kijken hoe het hout erbij ligt wat Jeroen kort geleden in de plas heeft geplaatst. Er ligt van alles aan bootjes en objecten die de plas leuk maken voor duikers.Maar ik moet zeggen dat Big Mama inderdaad wel iets heel bijzonders is om te aanschouwen. Een vis die groter is dan ons allebei. Zelfs de jonkies zijn enorm. Met verbazing kijk ik ernaar terwijl Jeroen fotografeert. We maken ons rondje af en met een grote glimlach kom ik boven. Ik kijk nog even uit over de plas die ik eigenlijk zo goed ken. Toen was het nog het Eurostrand. Ook al heel lang geleden. Thuis kon ik mijn verhaal kwijt aan Jan die meteen reageerde dat hij Big Mama ook graag wil zien. Wij kennen deze plas namelijk allebei heel goed.

Content Management Powered by CuteNews