Kinderen in de St. Anne op 12 november 2006

Geschreven door Tess, Pien en Mees Kuysten en door Tom en Marieke Rutten.
Met tekeningen van Pien Kuysten en Boris Olsthoorn.

 

Mees schreef,

Ik vond het heel erg leuk. Ik vond het leukste toen we nat waren geworden. Ik was heel erg vies geworden. Het moeilijkste vond ik de brievenbus. Jan had mij geholpen. Het makkelijkste vond ik het gewoon lopen. En het spannendste vond ik om in het water te gaan omdat ik dacht dat het heel diep was en ik er niet kon staan. En toen ik er doorheen liep vond ik dit het leukste. De snoepjes vond ik heel erg lekker. En ik vond het niet zo leuk toen we moesten wachten bij het meertje waar heel veel kinderen waren. Toen we er uit kwamen had ik het heel erg koud. Toen ik uit de grot was toen had ik een heel klein egeltje gezien en dat vond ik het aller aller leukste. Hij rende heel snel weg toen hij mij zag. Toen ik bij de rotsen was, toen had ik een ingang gezien, maar die was heel erg klein. En ik vond het heel erg leuk toen we naar het café gingen. Van de onderzetters had ik een klein torentje van gemaakt. En het badeendje vond ik ook heel erg leuk. Ik heb er nog niks van gebruikt.
En de volgende keer ga ik weer mee. Mees, 6 jaar.
Tess schreef,

In het begin vond ik het niet zo heel erg leuk. Het gewone lopen was niet zo heel erg leuk want daar kon je snel struikelen. En op de terugweg ben ik op mijn kont gevallen. Het leukste vond ik de brievenbus, omdat je daar lekker kon kruipen en goed je hoofd kon stoten. Ik heb op de heenweg veel alleen gedaan. Op de terugweg heeft papa of mama mij geholpen. Ik vond het niet zo leuk dat we in het kleine kamertje, waar we de snoepjes kregen, moesten wachten. Je kon alleen maar zitten en niks doen. Bij het meertje moest je ook wachten en dat vond ik ook niet leuk. Je kon hier alleen maar plat op je rug liggen. Ik vond het superleuk omdat je zo lekker vies werd. Ik had modder meegenomen, alleen dat ben ik nu kwijt. Ik vond het spannend dat je over die brede kloven moest stappen.
Toen ik de grot uitkwam zei ik tegen papa en mama dat ik het nooit meer wou doen, maar ik doe het toch wel weer een keer.
Doei doei de mazel tess ( 9 jaar )
Pien schreef,

ik vond het moeilijk, maar ik vond het wel leuk. Het leukst vond ik dat we door het water heen liepen. Ik ben niet door de tweede brievenbus geweest. De eerste vond ik superleuk. Papa zei dat we op een soort paard gingen zitten, dat vond ik heel grappig. Ik heb een stalagtiet, een kleine, gezien. Ik vond het deurtje heel grappig. We moesten toen we binnen kwamen lekker klauteren. En tussen de spleten was ik niet gevallen. Toen we naar het café gingen had Rens cola en dat wou Mees ook. Maar dat mocht niet. Rens had een kaarthuis gemaakt, maar dat viel steeds om.
Het was mijn eerste keer. Bente (onze hond) was ook mee. Maar niet in de grot. En ik wil nog wel 1000! keer mee groeten van pien!!!!! (7 jaar)
Marieke schreef,

In het begin moesten we bij Jose verzamelen.
Daarna reden we met auto's naar de grot.
Bij de grot moest je je omkleden bij de auto's of je had de kleren al aan.
Toen iedereen klaar was met aankleden en naar de Wc gaan , gingen we naar boven naar de grot.
Toen werden we in 2 groepen verdeeld.
Dat het niet een hele groote groep was.
Toen nog een foto van de groep en in de grot dan maar.
We moesten door kleine gangestjes soort glijbaanen.
En we waren ook door de Brievenbus gegaan.
Op het einde toen de meeste er uit wilden.
Toen gingen ik (marieke) en nog paar anderen kinderen zelf gangetjes zoeken. Die waren heel smal en klein.
Maar even later moesten we er echt uit komen en dat vond ik heel jammer.
Want ik had het helemaal niet koud.
Maar sommige kinderen waren nat daarom.
ik ben blij dat ik mee moch het was heel leuk.
Er waren ook mooie dingen te zien in de grot, zaols kristallen
Ik ben heel blij dat er zulke leuke dingen worden gehouden.
Het is ook altijd gezellig , iedereen praat gewoon tegen je.
groetjes Marieke RuttenTom schreef,

We gingen eerst naar Jose toe om alle spullen op te halen. Het was een grote groep dus splitsten we de groepen in 2. We gingen naar de grot toe ongeveer 2 uur rijden. We kleden ons daar om en gingen de grot in door een klein deurtje. Op het begin was het nog best we ruim alleen naarmate je verder kwam werd het steeds smaller tot je moest tijgeren (kruipen). We kwamen door water en door smalle stukjes. Het was egt heel mooi om te zien maar ook koud!! Toen we verder kwamen, kwamen we ook kleine stukjes gang tegen waar we van Joost in mochten. Dat was heel leuk want je wist niet waar je uit kwam! Toen we op het einde kwamen zagen we de brievenbus ( een spleet in een gang) daar gingen alle kinderen in en een paar ouders om te helpen. Toen alle kinderen er waren gingen we naar een meertje waar Jose gedoken had, het was heel mooi want het water lag zo stil dat het net leek of er geen water in zat. Toen iedereen het gezien had gingen we terug. En op de terugweg gingen we nog een paar gangetjes in. Toen we uit de grot waren kleedde we ons om. En gingen naar een restaurantje. Toen we hadden gedronken gingen we terug naar huis. Bedankt Jose En heel het team dat het georganiseerd heeft !! Ik hoop dat er nog meer grotten mogen komen J
Geschreven door: Tom Rutten.

Content Management Powered by CuteNews